Tävling! Vinn ett balancetest!

Jag tog testet för två år sedan. Det visade sig att jag var halvbalanserad – nära till balanserad. Efter 4 månaders intag av balance oil gjorde jag testet igen och kom till grönt – balanserad kropp. Det är inte så lätt att få i sig 2 kg viltfisk per vecka för att få i sig tillräckligt med 100 ren omega 3 och 11 nödvändiga fettsyror, enligt vetenskaplig forskning.

Är din kost välbalanserad? Ta reda på det via ett torrt blodtest som du kan göra själv hemma eller så hjälper jag till. Det tar mindre än en minut och är enkelt att utföra.

Hur går det till? Jag beställer ett paket med testet åt dig som kommer hem till dig per post. Du gör sedan blodprov eller så hjälper jag dig. Därefter skickar du blodprovet till ett certifierat laboratorium i Norge för analys. Efter 2 veckor får du dina personliga testresultat.

Om testet
I testet analyseras 11 fettsyror i ditt blod som motsvarar 98% av de fettsyror som finns i ditt blod. Fettsyraprofilen som visas i dina resultat visar din diet med avseende på fettintag. På ditt testresultat hittar du dietindikatorer som visar din omega-6 till omega-3-balans, omega-3 (EPA + DHA) -värdet, effektiviteten i din kropps arachidonsyra-bildning (AA), ditt cellmembranfluiditetsindex bland andra.

Resultaten kommer att berätta om du har en obalanserad, halvbalanserad eller balanserad kost. Idag är det (ca 300 000) som har testat och 95% är i obalans. Om det visar sig att du har en obalanserad eller halv balanserad kost, rekommenderas det att äta omega 3/ D-vitamin och polyfenoler – balance oil. Den kommer att hjälpa din kropp att komma i balans.

Varför ska jag ta balance oil och varför är det viktigt med Omega-6/Omega-3 balans?
Våra fettsyror är med och bygger våra cellmembran tillsammans med protein. Att ha balans mellan våra fettsyror och tillräckligt mycket Omega-3 i varje cell påverkar både vårt näringsupptag och våra hormoner. Omega-3-fettet är också ett favoritfett för hjärnan då den är superviktig för vår mentala hälsa och barnens kognitiva utveckling. Vid brist på Omega-3-fettet EPA påverkas även vår hjärt- och kärlhälsa negativt. Dessa fettsyror och vad de uträttar är livsnödvändigt för vår kropp, eftersom de behövs för cellförnyelse som i sin tur leder till friska vävnader. Omega-6 bidrar exempelvis till att starta akut inflammation om vi drabbas av infektion o.s.v. Omega-3 har funktionen att den bidrar till att stänga av inflammation tillsammans med andra antiinflammatoriska ämnen som till exempel polyfenoler samt 1-3, 1-6 betaglukaner.

När dessa funktioner misslyckas med rytmen, PÅ – AV, PÅ – AV, PÅ – AV uppstår kronisk inflammation som tär på din kropp. En kronisk inflammation signalerar till din hjärna att hämta socker och snabba kolhydrater som den sedan livnär sig på likt elden behöver syre för att överleva.

Att ha tillräckligt stor mängd och rätt blandning av olja i din kropp är lika viktigt för dig som för din bil. Om så inte är fallet så signalerar kroppen och lampan på bilen börjar blinka. Det finns ett samband mellan kronisk inflammation och livslängd. Ju lägre inflammationsnivån är i en kropp desto längre lever människan.

Att investera i sin hälsa och tillföra extra Omega-3 DHA/EPA, i kombination med polyfenoler för stabilitet och funktion*, samt 1-3, 1-6 betaglukaner för deras anti-inflammatoriska egenskaper är lika viktigt som att borsta tänder. Detta gäller alla människor inklusive dig och dina nära och kära.

Intressant, eller hur?

*Omega-3 behöver polyfenolerna för deras antioxidationsskydd som gör att den är stark och stabil nog att färdas till varje cell. De samspelar som ett tvåkomponentslim och skapar en funktion tillsammans, precis samma som när du blandar ihop de två delarna vid hårfärgning för att få ett fungerande resultat.

Så här går tävlingen till:
Tagga en kompis och motivera varför just du ska vinna detta balancetest. Vinnaren presenteras den 31 oktober. Heja!

Kram Cissi

Dela inlägget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email