Smarrig äppelpaj

Idag bjuder jag på ett recept på en smarrig äppelpaj nu när hösten är på ingång. Detta är ett hälsosamt recept där jag bytt ut sockret mot stevia.

Höstig äppelpaj – en favorit hos oss!

Så här gör du pajen
4 äpplen, skärs i bitar
Kanel (du bestämmer hur mycket du vill ha)
2 msk stevia 
Blanda äppelbitarna, kanelen och stevia.

Deg:
2 dl ekologisk havregryn
1 dl havremjöl
0.5-1 dl ekologisk riven kokos (bestäm hur mycket kokos du vill ha, utifrån din egen smak)
150 g ekologisk smör (riktigt smör inte margarin)
3-4 msk chiafrön
Smula pajdegen ovanpå äpplena. Hyvla sedan lite smör över pajdegen på olika ställen.

Lägg ugnsformen med pajen i varmluftsugn i 175 grader eller i vanlig ugn i 180 grader i ca 15-20 min eller när pajdegen blir fräsch och fin brun.

Njut av hösten och trevlig helg!
Kram Cissi

Dela inlägget

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email